Flöjtmani

Flöjtmani startades 1993 och har lockat hundratals flöjtister till inspirerande kurser på Kävesta och Ingesund folkhögskolor. Efter ett litet uppehåll är det nu dags igen för en härlig flöjtvecka, denna gång på Wiks folkhögskola! 

Flöjtmani är en kurs som samlar flöjtister på olika nivåer. Oavsett om man är flöjtpedagog, en flöjtälskande amatörer eller en flöjtgalen ungdom- på Flöjtmani träffar man likasinnade att dela sitt intresse med! På Flöjtmani är den sociala samvaron lika viktig som flöjtspelet- man ska ha trevligt under tiden man utvecklas!
Kursens tema är individuell utveckling genom samspel. Din personliga utveckling på tvärflöjten står i centrum och den fördjupas genom det intensiva ensemblespelet och de gemensamma övningarna.Man kan anmäla sig som en grupp eller individuellt. Anmäler man sig som grupp får man jobba med sin egen ensemble under en del av veckan. Anmäler man sig individuellt placeras man i grupper för spel i duo, trio, kvartett och större ensembler. Grupperna görs om under veckan så att alla har chansen att få lära känna och spela med olika flöjtister.

Kursinnehåll-
•	tonbildning
•	artikulation
•	teknik
•	intonation
•	nya tekniker
•	repetitionsteknik m.m.

Vi arbetar med övningar som kan användas både i ensemble och i ditt individuella övande.

Förutom att ägna oss åt övningar och ensemblespel har vi en pianist med oss under veckan. Du kommer att få möjlighet till att ägna dig åt flöjt/piano-repertoar varje dag. Det kan vara repertoar du har med dig eller sådant som du hittat på kursen. Flöjtmani samarbetar med instrument- och notförsäljare som också kommer att besöka oss.
På Flöjtmani gör vi ett upplägg som passar de flesta nivåer men för att få bäst utbyte av kursen bör du ha spelat tvärflöjt i 3-4 år och läser noter. Vi sätter ihop grupper och ensembler efter nivå och erfarenhet och ger även dig som är en erfaren amatör, pedagog eller studerande på högre nivå, utmanande uppgifter.

Lärare-

Torleif Ander är universitetslektor i tvärflöjt vid Musikhögskolan i Örebro och undervisar även vid Kävesta folkhögskola. Efter studier i Oslo och London har han varit verksam som musiker och pedagog i Sverige och utomlands. Förutom i Europa har han framträtt och undervisat i ett flertal sydamerikanska länder samt i USA, där han även var gästprofessor vid University of Northern Iowa. Tidigare  var han flöjtlärare vid Ingesund i nästan 20 år. Torleif är ordförande i föreningen Svensk Flöjt.

Albena Zaharieva är lektor i musik och har undervisat piano, kammarmusik och ackompanjemang på Musikhögskolan i Örebro. Albena frilansar som kammarmusiker och ackompanjatör. Hon ger solokonserter och undervisar elever i olika åldrar. Albena har medverkat i flertalet radioinspelningar, uppträtt i TV och spelat in flera skivor. Hon har vunnit flera priser och stipendier, bland annat Örebro Universitets Pedagogiska pris.
Ladda ner anmälningsblankett och folder här!
Flojtmani2015folder.pdfSommarkurs_files/Flo%CC%88jtmani2015folder.pdfshapeimage_10_link_0